mari berteman

penggunaan 'aku' lebih sempurna bagi penceritaan dan penulisan. da view tu, mehh la follow. no worries, InsyaAllah following back. maaf & terima kasih.

Thursday, June 10, 2010

dapor tebakar dek air tangan

Birthday umie tiada hadiah pun dari aku , mana ada duit der nak beli hadiah :) tapi aku telah mengambil inisiatif lain untuk meraikannya . memandangkan abah pula takda outstations ke India , jadi tiada makan besar la . So apa yang telah aku lakukan dengan atas bantuan adik gedik aku si Fyna . marilah sama sama kita saksikannyauntuk pertama kalinya :
pukul pukul tepung

masukkan dalam cup nya .

acara menghias

taraaaaaa , Cupcake Kaseh Shayunk :)

Si Fyna juga telah berusaha gigih dan kerasnya dengan mencipta kad untuk Umie . Kelakar ja aku tengok punya la dia nak berahsia dengan Umie ni , sembunyi sembunyi bikin kad tu . siap mintak tandatangan aku dengan Afiq . Dan seperti biasa , Si Cici takda pasal kelas da start jadi dia tidak dapat pulangkan diri . hikhikhik . * rugi kau ci , tak rasa cupcake akak bikin :) * Si Afiq plak beli an umie hadiah . dia keluar dengan kawan dia pergy tengok wayang . betol la umie cakap , minta umie duit ntah ntah nak beli an umie hadiah . HAHAHAHAHAAHHA . takpa la janji ikhlas , xgitu ? ;p
front page

inside

back

btw , abah da balik da pagi tadi . sekejap ja abah pergi . tapi dis 19th pergi lama kot Myammar pula . apa yang aku suka bila abah outstation ialah abah tak lupa tuk membelikan aku perfume . jyeahh ! okayh bukan untuk aku seorang semua pun dapat . kalau dapat sebotol takpa , 2 botol kot . Perfume kat airport kan murah . hikhikhik . tenkiu abah . abah masih mahukan aku jadi seperti Mariah Carey pasal aku minta yang itu . Fresh and sweet just like me *blushing*
jadi kesimpulannya , semua is under control .
wink wink wink .
and we are ONE HAPPY FAMILY BEBEH !!

part ini aku boleh lupa plak , semalam birthday umie kan tapi umie masak satu daripada masakan kegemaran aku . Sayur Asam Keladi , dengan favourite Fyna ayam masak merah . birthday umie tapi masak makanan kegemaran kami . wahh bertuah nya kami . terima kasih umie . dirimu begitu berharga . sedap memang sedap . best part is aku dengan Fyna makan nasi 4 kali kot . berlumba lumba kami . Umie cakap , birthday umie masak lauk korang , korang juga menghabiskan . pehh memang terbaik la . mungkin berkat air tangan birthday girl . HAHAAHAHAHAHAHA . Fyna pun menggila makan lauk sayur asam aku . sibuk ja . dia cakap masam masam tapi tak tahu la kenapa adik suka . hikhihkhik . terbaik dari dapur la weyh . apa lagi . lauk hari ni , Ketam Black Pepper , Stimboat , Asam Pedas . memang , memang membina lemak ya kawan kawan . ya la bukan senang nak dapat sebelum ni , sibuk dengan study kan . pasni kalau dapat sambung degree bila lagy nak makan macam ni . tunggu cuti semester la gamaknya .

*akuxcheckresultlagi,serverlambat*

2 comments:

anonymous tp ko knl ak punye ca.. said...

=) huhu...tesentuh bce post ni..happy family..so jealous with u..huhu...

anak wak rosli said...

sapa ya kau ? tak kenal plak . maaf .
terima kasih . kamu juga boleh punya mendapatkan keadaan seperti ini :)