mari berteman

penggunaan 'aku' lebih sempurna bagi penceritaan dan penulisan. da view tu, mehh la follow. no worries, InsyaAllah following back. maaf & terima kasih.

Friday, April 30, 2010

bulu bulu kotor dan gely malah luas dan pahit rasanya.

kayh , bawu kejap tady aku maen game nieyh ! cam klaka pun ada gak, soalan dikemukan oleh Sarah Hussin. syarat syaratnya, kau kena jawap pantas dan apa yang terlintas di pala hotak kau.
soalannya :
Kucing - Bulu
Anjing - Kotor
Tikus - Geli
Laut - Luas
Kopi - Pahit

apa yang disoal dan sebelahnya jawapan aku. okayh dye nya analisis adalah sebegini :
Kucing adalah diri sendiri , anjing adalah partner , tikus musuh , laut kehidupan dan kopi adalah seks. mary kita kaji .

jawapan bagy kucing aku adalah bulu,
apa sebenarnya ?
mungkin aku berbulu kowt. HAHAHAAHA
untuk partner plak kotor, thu pasal aku xda boyfie,
pasal aku wasa ini sgt kotor atau,
ia mungkin membawa aku ke kancah kekotoran..
siapa taw ! ;p
musuh ? geli memang sesuwai pasal apa,
aku wasa mencary musuh atau musuh gely la.
membuang masa kau taw !
gely aku ;p
kehidupan aku luas , seluas lawut . insyaallah !
open minded der.
seks ? pahit. HAHAHAHA
bak kata Ksara, kehidupan boyfie kotor dan
menyebabkan kepahitan dalam hubungan seks.
merapek la kau kak !

paper pun menda nieyh just fer fun, xda kaitan antara yang hidop atau maty ! *berdekah*


aku ada , kau ada ?

Bila sudah berada di atas badan suami berbekal kan penghawa dingin yang begithu memberangsangkan , jangan mimpilah yang aku akan ke mana mana. pasty manyak alasan yang akan aku berikan untuk terus bersama suami kuh :D

pintu nk jupa suami .
Hannah Montana githu.
adek aku punya keja la ;p

segala ajakkan atau sapaan memang aku xlayan, maklom isteri kena patoh ngn suami okayh ;p t nusyhuz. HAHAHAHAAHA.
ini la suami aku !
agak serabot sikit pasal aku bawu pas "maen" ngn dye tady ;D
shuka shuka shuka.

kepuasannya yang aku dapat bila bersama suami aku. lebeyh lebeyh lagy bila semua owunk xda pat umah mmg lancar la pergerakkan kami. shayunk kau la suami. tp ada lagy satu menda yang wat aku shuka dalam hubungan aku ngn suami aku.

sticker chumeyl ini.
umie yang tampal mungkin motif nya,
supaya aku cepat mendapat chenta .
xgithu umie ? HAHAHA

paper pun aku memang bangga dan terharu mempunyai suami yang memahami , xlupa juga kepada famili aku yang selama ini mensapot hubungan kitaowunk! i love ue all ! HAHAHAAHAHAHA. cam cib & kim ja ayat aku an ? ;p

if you have to choose antara due,,,yg maner yg u pilih? A) tak hensem dan tak kaya...tapi menyintai dan menghargai diri awak. B) hensem dan kayer tapi kurang menghargai diri dan ader byk affair.... senang jer...

soalan apakah ini ?
sgt merundum jiwa. HAHAHAHA
mengikut sec. nama saya ada RM,
ofcoz i pilih yang berduwet.
masyhuk ! !
nanty kawen, pupok la chenta thu !
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHA

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

seputung seputeng

terkejut aku dengan apa yang aku jupa tady ! naseb aku yang jupa kalau owunk laen ? maty la kau .*bang bang* aku buleyh lagy nk cover tuk kau , selagy aku buleyh cover aku cover pasal aku xkesah . be open minded tapi siap kau bila kau melampaui batas tahula apa aku nk buwat . kadang betol gak xbuleyh nk salah kan kau, pasal kau mencuba tuk merasa perasaan ithu pasal selama ini kau tgk idola kau begithu kencang sangat menikmati nya. jady kau juga punya perasaan tuk mencuba , tp kalau buleyh tolong la elak atau jauhi nya tewos. bukannya bagos pun menda thu ! dun be stupid la, ure too young to try dis shit things , there's alot of thing ue can try except diz. adoooiii ! !
Kewl la sangat . kucing kurap lagy kewl ;P

If you could wake up as anyone tomorrow, who would it be?

princess frog :)
ue noe wat i mean
LALALALA

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

balik kampong tanam jagong bawak tepong yaw !

setelah 2 "bulan" tidak memulangkan diri ke Johor Bahru atas sebab menghambakan diri pada Final Exam, aku sangat tensi okay. Aku da lepas 2 paper da dan tinggal lagi 2 paper dan speaking test MUET. dan kini aku berada di bumi Johor Bahru. balik pun bersebab gak la, kazen aku kawen dan telah dipilih tuk menjady photographer dye ! Fuhhhh. rasa sangat bahagia . b4 balik p breakfast pat Mc'D with bestie. Noor Syakina, luf ue shu much ! harap t kita further sesama pat Shah Alam kan ? Amin amin amin. okay back to my story ,

smlm anta cekya ngn ana gak blik kampong, bas diaorang kul 1 am. juga menunggu ketibaan awak :) pas anta kami balik dan kemas bilik. memandangkan aku akan menamatkan zaman 'bujang' di Kuantan selepas 9 Mei ini, dan aku sangat tidak sabar menantikan detik bahagia itu. kuh cabot semua katil , angkot smua baju bawa balik :D suka suka suka . kereta sangat loaded dengan barang barang aku. pakai kereta kechik ja an, malas nk bawak kereta besar sayang *nada berlagak* ;p da cm sardin pun ya keta ku tgk ! tp xpa janji hangkot semua, dan aku bahagia .dan untuk awak ,

turun Kuantan , pastu jadi driver kita.sayank awak. hanya awak saja.*muah muah*

Thursday, April 29, 2010

nk jadi laki ko boleh?:D

buleyh buleyh !
apa kau ada kereta besar ? umah besar ?
duwet yg banyak ? if ada silakan ec borang !
terima kaseh .

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

dak kos kau skunk sape yg mencairkan haty kau??! ngeh3!

Xda sapa pun yang mencairkan semua membeku ! HAHAHAHAHAA
aku senior, anak ikan ada la ;p
ke kau mengharapkan jawapannya kau ? tp sapa kau ! ;p

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

ticklish ;D

aah la wasa gely plak ,
napa erk ?
HAHAHAHAAAHA
naseb kau ada geng weyh ;p

celup mata dalam baldi

Paper Transportation around de corner siak ! !
mangon kul 4 am nk stadi !
tengs to Sarah Hussin & Dean makin a wake up call fer me !
i noe , both of ue slaloo ada when i need ue .
Tengs ya

Wednesday, April 28, 2010

Dean

okayh esok aku ada paper transportation, haty nieyh langsong tidak mahu menelaah. tp sedeyh , celaru menyelubungi diri sebab ? sebab awak Dean ! saya mulai merindui awak walauponnnn.. td bukak blog Cik Katak, pasthu close teros wasa xsanggop . tp Shakina aka bestie merajenkan diri tuk membaca n guess wat she's crying. at de same tyme thu buka blog Sufea lagu kat blog sangat menyayat haty dan aku juga turut serta menanges akhirnya. aku pun xtaw pa yang aku nak. mungkin ini masanya tuk kami bersama ? atau mungkin masanya tuk kami terus ilang. jawapannya xda pada aku. aku admit mmg aku windu kau sangat sangat Cik Katak, lepas kau tiada sapa pun dalam haty. yang ada hanya mempermaen dan tuk dipermaen, malah tuk mengisi masa lapang saja dan aku
  • windu belaian kau
  • windu suara gelak tawa kau
  • windu pelukkan kau
  • windu ciuman kau
  • windu kebahagiaan kau
  • windu kasih sayang kau
  • windu sapaan kau
  • windu senyuman kau
Semuanya kuh rindu tentang kau !!!!!

pas abis final ni ko nk wtpe?

aku sambong degree.
xpun aku kawen.
kau nk jd laki aku x ?
HAHAHAHAHAH

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

kau ada bf tak?

None of ure business.
jgn nk menyebok sgt la heh !

& seterusnya

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

ko da tido lom?

apada !
aku da mangon da pun nieyh .
HAHAHAHAAH

& seterusnya .

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

putar pusing

ehem ehem , benar dunia berputar , juga benar pa yang terjady kan berputar.
wasa seperti baru saja menda nieyh berlaku. kayh camnie la. dulu an kau pernah cakap xshuka, xnak, cannot go wat so ever la nk kawan ngn dye. cam annoying pun ya gak kau cakap. lastly skunk tgk, wahh bukan maen ciom mulot lagy kau ngan dye. aku xjelesh , aku xdengki , cuma tertanya tanya. mana kata kata kau tentang dye sebelum ini . thu yang aku pelik thu . thu la umie cakap, kalau xshuka dengan owunk thu jgn tunjuk sangat xshuka, kalau shuka skali pun dengan owunk thu jgn nk tunjuk sangat yang kita shuka dye. sedang sedang sudah memandai macam yang aku lakukan selama ini. bukan nya bermuka muka tapi mmg ithu hakikat nya. kalau kau pandai bawak diri maknanya kau selamat la di mana mana . tp kalau kau cam hampehh beria nk rak ja an , xkemana pun kawan . harap kau sedar sebelum terlambat dan aku doakan kebahgiaan kau saja .dan aku pun malash tuk nk amek taw pasal hal kau. aku ada manyak kerja laen. weng !

ko dah bahagia ke sekarang??? penting ni!!

kau rasa ?
aku sentiasa ja bahgia walau badai menimpa !
chewaah.
anak2 ikan & scandal2 aku membahagiAkan aku.
;p

& seterusnya !

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

da potong rmbot blom??? ;P

blom la moi ;)
xtaw nk potong style pa !
ada cadangan ?

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

jangan nk terasa haty sangat la heh !

okayh aku sangat penat tuk menjaga haty kau .
aku juga penat tuk terus mengalah .
sekarang apa aku buwat hanya tuk diri kuh dan bukan orang laen .
dan kau pun terus menerus la tidak perlu menjaga haty aku .
aku sudah lali dengan perasaan aku .
dan aku juga sudah terlalu banyak bersabar dengan aku .
percaya la yang aku kini hanya menunggu masa tuk pergy , pergy dan pergy .
ithu merupakan satu kebebasan yang sempurna bagy kuh .
masa kan mengubah segala nya .
jika yang terbaek kau , kau xkan pernah tuk wasa cemburu dengan ku .
malah kau juga jujur tuk mengenali kuh .
aku hargai dan ucapi selamat selama perkenalan kita .
:)

Tuesday, April 27, 2010

hurm.kat mane ko lihat diri ko 5tahun lg?

kat sebelah laki aku ,
& menjady seorang guru .
Hikhikhik. next ! !

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

sepanjang kat ksp, selalu ke kutuk lecturer???

astaga. apa punya soalan da !
kutuk thu xda , bual bual manja ada.
macam saya xda kerja laen plak.
HAHAHAHAHAAH.
Cam taw ja penanya soalan nieyh ! muncul sikit. tettt !

wat do ue want to noe kepochi ? ;]

formspring.me

wat do ue want to noe kepochi ? ;]
http://formspring.me/CacaRM

Tagged from Na O Mei aka Sufea munch munch ;p

What is your current ringtone ?
Selena Gomez - Naturally

What is your current wallpaper ?
theme pone , rude .

Do you own a picture phone ?
yesh ;D

If so , what was the last picture you took ?
gambar stadi paper LAW dgn gigih .

Go to your inbox and type what the 10th text message says ?
betul la yunk, 2 -3 kali xleh..ad kt outbox ni..hurm dia nape ni..exam ke jp g ?

How many contacts do you have on your phone ?
293 , manyak gak erk ? ;p

Who was the last person you spoke to on your cell phone ?
umie shayunk . muah muah

What service do you have ?
berbaloi baloi dan maxis :D

At this moment how many bars do you have for your service ?
Fully charging.

Who's on your speed dial numbers ?
xbikin pun

Do you have voicemail ?
nope

How many contacts do you have that start with J- who are they?
7 , Jacklye , Jambri *anak ikan mak* , Jidun , Joe NS , Julia NS , June SSBP & JY SR

Who do you call the most ?
Ksara ngn umie la. Luf both of them much much

How many text messages do you get a month ?
org gila ja kira . HAHAHAHA

Can you send pictures ?
buleyh la handpon mahal. hikhikhik

What are the first 2 digits to your number ?
71 & 72

Go to your SENT texts , what does the first one say ?
who says his de one fer me ? i oso dun like him. dye yg annoyin lg nk ckp owunk. bodo nya jantan.

What about the 15th ?
xda da delete ;p

Who's the last person that you called ?
shakina aka abby molly

Last person that texted you ?
Mukhlis .

Last person you added to your contacts ?
xda sapa .

How many minutes are on your plan ?
amenda la !

Go down to your 5th contact, who is it ?
num tepon spore abah shayunk . abah ! <33

Wanna give out your number ?
nk ! nahhh . 7251364

chenta kenangan silam

tipoo la lepas saya pergy , saya xpunya perasaan lagy dengan awak .
kan saya cakap we need to hold our relation ryte , but till totae our relation still like a flyin kite .



mungkin awak xtaw , saya xdelete pun folder "Cik Katak Saya" pat ruangan ma sepes kita , i juz hide it . i dun noe wats is my feeling towards ue ryte now b . yesh b , for a long tyme im not calling ue wif dat name . ue noe how much i miss ue , but ure too ego juz like other guys . mana la aku xmengang . okayh okayh , aku yang salah manyak coz saketkan aty kau tp kau pun xbetul juga . arithu tyme kau kol aku , kau bilang nk balik blaja pat UMS stay sana , luluh haty ini bagai dihiris sembilu . *da cam lagu plak* aku xtaw kenapa aku perlu menanges sedangkan kau bukan lagy dengan kuh ! ! kau mengerty ? aku pk mungkin t bila kuh further pat UiTM Shah Alam, kita da dekat . n ure going to UPM , mungkin tuhan nk kita bersama but bila kau cakap kau nk p UMS , aku rapoh ! ! !



aku xbuleyh nk cakap pa pun , aku xmaw la kau terlalu mengharap dengan kuh tapi aku punya rencana kuh sendiri dan aku punya kehidupan kuh sendiry . aku juga ego tidak mahu mengalah kerna aku takot aku kan kalah . aku sendiri tak punya jawapan ithu . aku rindu kamu. kalau jodoh xkan lary kemana kan kan ?



motif: kerinduan
bkn nya meroyan atau
gila talak ;]

long hair to go yaw ! !

feel like to cut my hair la .
rimas pun ya ,
btw i neva try short cut hair . thu nk try .
wambot panjang nieyh asek keperempuan melayu ayu saja .
tapi xtaw nk potong style pa .
sebut pasal wambot teringat kisah lama !
HAHAHAHAAHHA

dulu wambot kuh panjang mengurai selembut sutera ,
bila terlalu ingin bersama muh ,
ku turutkan saja kata mu .
"ehem ehem" bilang ngn aku shuka pompuan wambot curl ,
tanpa membuang masa kuh terus curl kan wambot kuh !
wasa sayang pada wambot yang mayang mengurai tidak dihiraukan .
demi chenta kaseh dan shayunk padanya .
da bikin curl tunjuk kat "ehem ehem"
walawei, tiada respon memberangsangkan pun .
saket haty , wasa nk ketok ketok ja pala awak "ehem ehem"
kuh lakukan untuk kamu ;p
last last tahan fer one month ke two month camthu ja curlin hair thu tahan,
aku wasa cam rimas ja, wambot aku bergulung, xchanteq pun ya .
p straight an balik wambot aku .
dan aku xdapat wambot aku yang asal seperti sediakala dulu ! !
pasal wambot aku jady rosak . tidak selembut sutera sudah !
dan "ehem ehem" pun aku putuskan untuk menjadi abang saja kepada kuh .
dan skunk hampir bertahun kuh berwambot lurus panjang mengurai ,
apa tiada sinaran style laen ke yang meriah untuk kuh yang ceria , seceria taman ribena ?
HAHAHAHAAHAHA

Monday, April 26, 2010

siapakah yang akan menjady cinta kuh yang berikutnya ?

mungkin kau mangsa yang seterusnya, siapa tahu bukan ?
maka bersedia la menghadapi nya.
i really meant it dear.
woot woot woot !

Sunday, April 25, 2010

Jeyjeyh !

finally i found ue.
wat a small world. hee
welcome to de club.
not bad la ure gelanggang.
use ure own words pls ya.
no copycat copycat.
if ue wan me to be ure mentor, i dun mind :)
but pls let me noe kayh dear.
because t i feel like im reading my own blog ja.
and i feel like to follow ue, but im so shy shy cat.
HAHAHAAHAHAHAHAH.
btw,
im not bad as ure thinking kayh,
ure blog ure priority, ure place, ure voice of mind
so up to ue , wif wat ure writing.
i cant says aniting . just smiling ;)

one words !
Gumbira . . .

du ue ?




Jika Kamu Mencintai Seseorang , Bebaskanlah Dia .
Dan
Jika Ia Kembali Padamu, Maka Dia Adalah Milikku.
Tetapi
Jika Tidak, Maka Dia Tidak Akan Pernah Menjadi Milikku

Saturday, April 24, 2010

gem gem !

motif gambar diatash hanya sekadar hiasan, aku pun xtaw whats is de point aku tawuk gamba nieyh ! HAHAHHAHAHAAH. sebenarnya aku nk citha pasal napsu. ya napsu . napsu aku la pa lagy . n pls dun get me wrong ya . aku bukan nk citha pasal napsu seks tapi napsu makan aku.

berat badan bertambah dengan kelihatannya lemak lemak di sekitar tubuh badan Caca RM ! makan tidak di letakkan sebagai tmpt terakhir malah diletakkan kejadian paling teratas . apa nk jady agaknya. aku pun xtaw napsu makan aku seperti di pam pam . puas ku cuba mengelak tapi aku kalah dengan godaan syaitan.

mengapakah semua ini berlaku ? mungkin sebab tensi kot, ya la kan final exam lagy pasthu mesty la tertekan an. nahh xcukup dengan makan di kedai mahu di tapau plak thu . sebenarnya bukan nk makan pun membazir ja lebeyh ! xmakan lalu di campak kan ke mulut pak itam . makan . makan . dan teros makan .

ntah bila nya nk kurus xtaw la ! ! !


bab napsu berahi belum tersampai lagy la. pasal xda pasangan nk memberahikan napsu aku. lama gak da nieyh tahan . mana la jejaka sekarang nieyh bersemunyik ! aku pompuan biasa la yang ingin kan kesempurnaan ! HAHAHAHAAH

peringatan untuk lelaki

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati seorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda apa pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan beradah di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

p.s : aku xtaw la menda nieyh betol ke x ? tp cam ada la kebetulannya. hee ;D . Jady pada sang buaya renung renungkan dan selamat beramal ;]

law law longkang .

Ahaa,
paper LAW 360 aku da lepas last thursdae. wasa seperti ingin berperang perasaan nya. memang tidak bisa digambarkan dengan kata kata. hanya tuhan saja yang taw. aku xtaw napa takot gila ngn paper LAW nieyh, sangat membunuh perasaannya okayh ! ! tugu saja keputusannya, kerna kuh da buwat sehabes baek, tawakal saja la. bak kata abah " barang yang lepas jangan dikenang . " ya la bah ! ;P tapi aku nk tunjuk betapa gigihnya kami stadi Law nieyh, arithu nk post xsempat. jeng jeng jeng

dari atas katil ;turun bawah lantai ;blaja pat hall plak ;& cafe kulej b4 masok Hall exam
Gigih x gigih la kan ! HAHAHAAHA
okayh, for totae aku bawu pas abesh paper MUET . biasa biasa ja, aku xda perasaan pun . xtaw napa. aku pergy tanpa teman , bersendirian , anabella naim xamek . kuh siapkan diri di awal pagy dan dalam hall mmg sangat mengantuk. reading ? amekk kau panjang berjela nk baca. shuka plak aku ! writing ? hampir 3 tahun lebeyh aku meninggalkan SPM , dan kau bagy aku bar chart utk diselongkar . mmg aku xigt dan xtaw nk bikin. terkapai kapai aku. naseb Question 2 senang, memandangkan aku adalah satu seorang daripada penggunanya. HAHAHAHAHAHAHA . Facebooking , wink . And for the Listening ? aku berkhayal dan mengelamun di kala suara merdu berkumandang. Nahh gulung lidah kau bercakap ya. aku lidah jawa ja mcm mana nk tangkap kau cakap pa. Tembak saja. Dan kita hanya tinggal Speaking, mmg berbelit la lidah t.
because I Sound Silly When I Speak English :)


satu agy bab,
aku xtaw pa masalah aku skunk ! nk kata bahagia , xda la bahagia mana pun tp bahagia la gak . HAHAHAHAHAAH. aku menyanyi lagu Samsons, Bukan diriku dalam keadaan tersenyum dan menyengih walhal nya mana ada owunk menyanyi dalam keadaan sedemikian rupa. tp aku ? HAHAHAHAAHAHHA. mungkin emosi aku sedang stabil thu yang camthu . janjy aku taw jaga perwatakkan aku. tiba tiba kan ! ;p

p.s REVENGE my tyme of sleep. dush ! HAHAHAAHAH

Friday, April 23, 2010

weyh, kau kawan ke lawan erk ?

Aku xda mood bila tgk kau !

aku xda mood bila tgk kau !

dan,

aku xda mmg mood la bila tgk kau !

kesimpulannya,

jangan kau muncul depan aku buleyh ? ?

wasa nk delete kau ja dary kotak memori aku ! pasal mmg dary dulu agy, aku mmg xshuka kau ! tp aku terpaksa pretend cam like kau githu . demi menjaga aty. walau hakikatnya kau sebenarnya yang berduri. FAHAM ?

Thursday, April 22, 2010

tusukkan

Raja Rimba datang dengan
KELUHAN.




*sigh*

bernyanyi

berguling guling,
seperti tenggiling,
lalu disepak ke kiri ke kanan,
apakan daya tahan sahaja,
kerna manusia suka menghukum di dunia.

aku mempunyai kira kira 4 jam lagi masa berputar,
bagi menghantar diri ke tali gantung.
redahkan saja hari ini,
kerna pastiA tidak mahu mengulangi.

penat lelah letak tepi,
demi paper law yg dicintai.
harap harap aku berjaya,
demi masa depan yang sempurna.

apa aku melalut pun aku xtaw.
yg aku taw skunk, aku sgt takot !
n i need sumone to hug me,
to reduce my fear.
chewwaaahh !! ;p

melakukan yang terbaek untuk diri ini.
to Anabella Naim,
gud luck to ue.
*muah muah*

Wednesday, April 21, 2010

serang hendap

seraaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggg !!!
masa nya sudah hampir tiba.

"sudah kau siapkan senjata dan kelengkapan kita caca ? "
tanya si hati.

"belum tuan. "
jawap caca.

dalam keadaan terkejut,
"apa ???, kau mahu tewas ke caca ? aku xmaw kau pulang dgn kekecewaaan,
mengerti ??"

" paham tuan "

maka, beransur la si Caca RM dari pandangan dunia luar tuk mempersiapkan diri nya tuk berperang.

Tuesday, April 20, 2010

terpikir ia sejenak

berlariku ke hutan teriakku,
berlariku ke laut tenggelamlah aku.

lalu ku bawakan diri ke darat,
dengan harapan ada yang menggapai.

hampa hampa dan hampa,
kerna semua hanya memandang dengan mata mereka.

tidak dihiraukan luka dan bara yang dirasa,
jelas terasa pedih dan perit nya.

kata mereka,
jika kau tidak usahakannya sendiri,
bagaimana kami ingin menolongmu,
sedangkan kau tahu kekuatan dan kelemahanmu dimana.
jady BERUSAHALAH.

maka terpikir la ia sejenak,
akan kata kata mereka.

memang benar,
tanpa usaha kita tidak akan kemana.
maka usaha, doa dan tawakal adalah jalan yang paling mudah ke sana.

amin amin amin.

mendayung kita ?

ke hulu tidak,
ke hilir juga tidak.

jadi mahu mudik ke mana ??



;]

Sunday, April 18, 2010

semangat mangat

HAPPY PRE CONVOCATION CACA RM !
17th April 2010
SHAHPUTRA COLLEGE

Congrats to Abby Molly & Anabella Naim.
i luf ue all!!

Wednesday, April 14, 2010

around de corner

aku sedang mem.F.U.C.K kan diry aku okayh !!

Fokus Untuk Capai Kejayaan
;]

Who am i ?

Describe me in one words:

Radzlan Syah:
Bancau!
Huda Aziz: ceria!!
Saazreen Sabarudin: pemalas.ur wlcome.=)
Huda Aziz: comel!!
Abdur Rauf: ekk?
Saazreen Sabarudin: opps,nk tukar.muncungggg!
Sarah Hussin: moist!
Muiezah Muhydin: sengal...
Safarin Masri: bulat
Mas Hairul: Firm
Eliana Elle: gile2!
Sufea Razak: comel :)
Hairulnizam Eshak: bleedingggg
Wan Mohd Fauzwan: senget..
Mohamad Faiz Abas: kusut
Cik Uda: cute yunk!!!!:)
Radzlan Syah: BANCAU!
Anabanna Ana: bAek haTI!!
Vincent Chase Recardo: montot....auuuwwwww.......
Mohd Fazian Reese Hashim: LEMAK!
Amirul Wazan: "teruja"....kah3...
Yahya Rawks: hebat!! ;)
Hayraina Hayat: CANTIK! :)
Sue Merenk: kiut ngat!!
Afiq Rifqi: kerek
Momoii Mohamad: adorable ;)
Aiman Ajmain: cute
jawapan yang aku dapat,
dr kekawan aku pat
FB !

Tuesday, April 13, 2010

neu born

neu templates. mana entry yg da terlepas,
malash nk adjas. so enjoi !
jyeeeaaaah !

joyness ;p

way to heaven bebeh
FINAL EXAM.

vacation xlupa.
pas final berjimba kita !

no jugdement

aku up blog nieyh khas untuk kau. dan aku taw kau mmg kan baca blog aku. aku xmaw mention nama kau, aku xmaw buwat owunk laen membenci kau atau membenci aku. okayh once kau da kompius let me explain it from A to Z kayh dear ? ;)

Fyi, aku xda la sekejam yang kau sangka dan aku xdala sebaek yang kuh pikirkan. kita sama sama pompuan ciptaan Allah swt yang sempurna dimata nya. Masing masing kita dikurniakan dengan kehebatan dan keistimewaan tersendiri bukan. okayh, xkan sebab sekor kera jantan yang mungkin sempurna bagy kau dan mungkin tidak bagy aku kita nk "manja manja". aku kenal dye da lama da since kitaowunk kindergarden sesama, dat tyme kitaowunk mmg satu geng ngam, satu kepala. kayh full stop. pasthu kita jupa semula kawan semula seperti biasa. dan seterusnya, harap kau paham. aku xsalah kan kau pun mungkin kenal dye lama juga sebab satu college kan. even tyme dye bersama aku pun, kau msg dye, dye weply depan aku, maen msg dgn kau depan aku ! aku xkesah, aku simpan ja. semua letak tepi, xda la aku melenting xtentu hala. tp aku xsangka plak yang si kera jantan nieyh camthu perangai nya. agak hareemmm sedikit. *harap kau xterasa, cuma aku nk igtkan kau ja*

dan kau,
believe me if dye buleyh wat kat aku, xmustahil yang kau kan terkena sama. maksod aku, dye pun buleyh wat menda yang sama cam dye wat kat aku pada kau! aku bukan nk hasut atau mendoakan yang bukan bukan tp mmg xmustahil. mayb kau kan mengerti satu hari nanty. once kau da mintak sowie aku xtaw nk cakap camna. nk kata nk maafkan pun xtaw pa salah kau. nk kata kau xda salah pun susah gak. pasal aku xda la membuka pekong di dada mengenai kau. tp kau ? kawan kawan kau bukan maen meriah lagy kutuk2 aku. apa diaowunk taw citha sebenar ? apa diaowunk sedar pa diaowunk katakan thu ? apa diaowunk sedar sapa yang bersalah sebenarnya ? aku xmaw la nk kumen pepanjang pasal aku sendiri xtaw pa yang jady sebenarnya. tp aku agak menyirap bila kau xtaw de true story then kau mula nk hangen saja cam apa. aku xshuka tentang ithu dalam diri kau. dan aku xmaw juga sebab kera jantan yang xguna bagy aku thu kita nk cam musuh2. no point la dear. xda guna malah mmg membuang masa. aku doakan kau happy ngn dye dan aku pun happy ngn life aku skunk. apa yang aku tulis sebelum2 nieyh mintak sorry juga if ada kau terasa o wat so ever.maaf kuh ikhlas dan aku akhir begithu jua dari kau. maaf yang kau kirimkan ithu ikhlas dari haty kau. and last word :

yes we are ;]
HAHAHAHAHAHAAHAHA
hye ue !

Monday, April 12, 2010

nahh.

Ini kali la. Bagus2 sy xda masalah sama kau bitch,
kau mau cari masalah.
Suda BOYFRIEND orang kau ambil,
sekarang kau mau cakap sy rampas kau punya pula?
Jangan sampai sy rampas yg kononnya KEBAHAGIAAN kau tu ah.
Jangan ingat senang sendiri,
ingat senang yg di GENDONG tu.
Kau tu nda lama mati,
itu budak masih jauh perjalanan dia.
Jangan seja kau karma.
Kau paham nda palui !!!
Jangan jady buduh la.
Oh my !

diam kau !

ya thu situasi aku sekarang. learn more, hear more and gain more. aku skunk langsung atau tidak punya keinginan tuk bersuara. penat tuk bersuara untuk menda menda yang tidak langsong menguntungkan kuh malah menjatuhkan maruah kuh sebagai Caca RM. aku punya bicara kuh sendiri, aku punya emosi kuh sendiri, aku punya ruang kuh sendiri. dan jangan kau cuba lepasi nya kerna kau kan mengundang bencana. apa kalian tidak penat ke bertindak seperti keanak - anakkan yang maseh lagy belum matang tuk memikirkan masa depan. sedih ! malah tidak perlu la kita takot kepada bayang - bayang sendiri. jika sesuatu ithu milik kita atau hak kita, ia tetap kan kekal menjady milik kita. punya mata lihat, punya telinga dengar. punya mulut diam. tp sekali ia meletus pasty kalian kan terdiam kaku selama lamanya. jadi jangan cuba tuk memasuki ruang ku dan mengata tentang nya. kelihatan seperti kalian seorang pengalah. dalam erti kata laen LOSER. sekian terima kasih.Justify Full

amarah !

buleyh x kau pergy dari idop aku !
aku xkaco kau pun sundal !
kau, kau dengan kerabat kerabat kau,
buleyh berambos !
aku xhingin dan x hadap pun !
malah aku sedeyh kerna kau takot dengan bayang bayang kau sendiri !
kau buleyh pergy dengan kadar segera dan jangan lupa bawak,
mulut kau yang macam dan berbau longkang ithu !
TERIMA KASEH !!

Saturday, April 10, 2010

gila


BAHAGIA.
jyeaaahhhhhh !


relax la,
pengembaraan bawu bermula.
bak kata upin dan ipin.
xkan la nk fuck off kat aku kowt.
maen kasar sgt thu
;)

Thursday, April 8, 2010

menanti masa akhir :)

LAW 360
22 April 2010
2.25 - 5.15 pm

HTT 317
29 April 2010
2.15 - 5.15 pm

HTT 327
5 May 2010
9.00 - 12.00 am

HTT 357

9 May 2010
9.00 - 12.00 am

jadual exam aku,
selepas ithu insyaallah aku bebas.
seperti burung yang terlepas dary sangkarnya.
last semester, last final exam 4 diploma.
pasthu Gudbye Pahang.
ive learned a lot from ue ;p
moga lulus dengan cemerlang, terbilang dan gemilang !
idop CACA RM!!

Tuesday, April 6, 2010

welcome

Hye.

selamat meng'view' blog kuh.

harap kita buleyh berkawan.

sapa nama kau ?

azwa ? ida ? ieqa ? anna ? linda ? suraya ? faiz ? dayat ?
xkesah la pa nama kau.

nama aku Caca RM !

tengs ya coz kau view blog aku.

da baca atau stalk pa kata kau leave ure kumen o anytin kt ruangan sebelah nieyh.

buleyh kan ?

bawu kuh mengerti perasaan mu ;p

kau buleyh ad aku gak kat FB aku, or MySpace atau twitter aku.

kenal dengan lebeyh mendalam.

xkan xnk kowt.

rugy taw ;p

Sunday, April 4, 2010

pesanan ibu

jam: 23.56 mlm
tarikh: 3 april 2010
situasi: sedang membuat nota Law.
motif: kerinduan.

satu pesanan ringkas menembusi tembok telepon bimbit kuh, kuh ambil dan lihat ia nya dari Umie. pompuan yang aku chenta sapai syurga. dye adalah ibu kesayangan kuh ;[ pesanan nya berbunyik begini:
Seorang ibu tidak mengharapkan apa apa dari anak anaknya,
apa yang dimahu hanyalah suara bertanya khabar untuknya..
ibu yang sentiasa mendoakan kesejahteraan anaknya di setiap solat 5 waktunya.
TETAPI apakah si anak mengingati dan merindui si ibu ?
ANAK walau dimana pun kamu,
ingatlah langit yang dijunjung dan bumi yang kau pijak.


ibu mana xrindu. ibu mana xrisau kalau anak dye x contact dye. nieyh semua si cici nya pasal la nieyh. da susah kang pndai plak cary umie abah, xda duwet pandai merayu. der der der, aku ary ary kol umie. anak yang baek ;]

napsi

aku taw bila da demam, batuk dan selsema,
manyak la cekadak aku nieyh.
mintak di belai,
mintak dimanja,
mintak kaki pun buleyh la.
mengada na !
HAHAAHAHAHAH
okayh bermula ceritha aku,
aku bukan la peminat setia atau tegar pada menda nieyh !
ada ke xda ke sama ja bagy aku.
tp pasal aku nieyh demam, dalam erti kata laen saket la.
aku terasa nk memilikinya.
nieyh semua gara gara kawan aku si Lan.
dye wat aku terdorong dan bernafsu nk kan menda nieyh !
lan lan.
sian kat aku weyh,
da malam nieyh kowt nk cekau mana.
nk kua agak lewat sgt.
duhh !
laen kali lan kalau kau bikin air sedap sedap jgn bagytaw aku !
Paham.
terima kaseh !
dan menda alah nya ialah,
taraaaaaa

bancau
BANDUNG + CINCAU

Saturday, April 3, 2010

20 minutes

gud luck for tomorrow and forever.
be my future.
then:
also ure future husband ! ahakkksss
waklu. ;p
manja gak awak nieyh kadang kadang.
*berdekah dekah*


bawu tady saya tugu awak,
tup tup awak ada da.
rupanya da di JB.
<3

sian kau

tercabar ?
maaf lu bukan lawan untuk wa.
malah bukan pesaing tuk aku larh !
baek lu balek tanam dawai tepi bibir.
aku pandang kau,
kechik besar kechik besar ja der
HAHAHAHAHA

Friday, April 2, 2010

suara







Windu. Windu. Windu.
sila hubungi saya dengan kadar segera.
awak kat kayell an ?
lupa saya heh !
;p

yellow mellow

Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow.

I came along,
I wrote a song for you,
And all the things you do,
And it was called “Yellow”.

So then I took my turn,
Oh what a thing to have done,
And it was all “Yellow.”

Your skin,
Oh yeah your skin and bones,
Turn into something beautiful,
You know, you know I love you so,
You know I love you so.

I swam across,
I jumped across for you,
Oh what a thing to do.
Cos you were all “Yellow”,
I drew a line,
I drew a line for you,
Oh what a thing to do,
And it was all “Yellow.”

Your skin,
Oh yeah your skin and bones,
Turn into something beautiful,
And you know,
For you I’d bleed myself dry,
For you I’d bleed myself dry.
It’s true,
Look how they shine for you,
Look how they shine for you,
Look how they shine for,
Look how they shine for you,
Look how they shine for you,
Look how they shine.
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And all the things that you do.

disease

Sedang BAHAGIA
hati aku bunga bunga weyh.
weyh,
bukan sebab chenta heh !
asal aty bunga bunga bunga ja mesty pasal
CHENTA ke ?
pls la.
:)
bX-wrvk5s

Thursday, April 1, 2010

batok

sedang alami penderitaan.
HAHAHAAHAH
saket tekak ja kowt.
batok batok !
duhh.
perit wasa nya.
dan wasa seperti sedang mengira hari untuk
DEMAM.