mari berteman

penggunaan 'aku' lebih sempurna bagi penceritaan dan penulisan. da view tu, mehh la follow. no worries, InsyaAllah following back. maaf & terima kasih.

Thursday, January 13, 2011

random says.

Hye, guess what aku tak balik JB ini minggu. hebat tak hebat. kita tunggu apa jadi la heh. harap hidup hujung minggu aku tidak menghampakan dan menyedihkan aku. aku bukan tak mahu balik. tadi kelas aku habis petang, so aku penat pula rasa nak drive balik JB. da petang lagipun. sesorang. macam bahaya ja pula kan. kang apa apa jadi sapa nak tanggung anak dara comel sorang ni. HAHA. so aku pun ambil tindakan drastik tidak balik. sesaat selepas pemikiran itu aku berubah menjadi muram. ala emosi tergaggu lah tu maknanya. Haish ! just wait and see, what's going happen this weekend. i tell you later. HAHA

okayh next story, aku nak cerita sikit pasal 2011 ni dan kaitannya dengan aku. aku menjanjikan diri aku tuk memakai baju kurung setiap hari ke kelas. motif? tidak dapat dikesan. saja ja untuk suka suka. konon konon nak jadi macam Ana Raffali wannabe la kan. walaupunnnn. cuba ja la. memandangkan baju kurung aku banyakla kan. so why not, baju kurung baju kebangsaan. HAHA. aku malas lah nak pilih pilih nak pakai baju apa, leceh. baju kurung sarung saja. tiada kompromi *ayat mesti nak ada*

next, aku ada penyakit. aku tak boleh nak musuh dan benci orang tu sepanjang hidup aku. walau sekejam mana dan setahi mana pun dia lakukan pada aku. ulang suara AKU. jika pada keluarga aku, maaf mungkin aku pertimbangkan. ini satu benda yang berbeza ya. kalau orang buat jahat, atau bahasa kasarnya 'tahi' dekat aku. aku akan cuba benci orang tu, tapi jangka masa yang sekejap. tak pandai lah nak balas balik kebencian atau kejahatan padanya. memanglah aku block kau semua tapi kalau apa pun Allah cakap mungkin dia nak kita berkawan dan saling menyayangi memang itulah. kita tak boleh lawan.

macam kau la, kawan tadika aku. kau buat tahi dengan aku. pastu kau cari aku pula. bengong. aku tak boleh terus menerus nak benci kau la. sebab aku tidak diajar membenci orang seumur hidup. so aku terima kau sekali lagi dengan hati yang redha. tapi standard lah kan, memang kena sindir sokmo lah dengan aku. kau nak kau tahan lah. sorry.

plus aku dulu rasa sakit hati, jemu dengan kawan aku ni. tup tup aku ke laut, dia juga maju ke depan. so dari itu aku ambil iktibar aku tidak mahu membenci orang. biarlah dia dengan dunianya sendiri. aku dengan diri ku sendiri. tidak mahu membenci. tapi biarlah jika kau yang ingin membenci aku. aku terima dengan hati yang terbuka. nanti kau juga akan rasa karmanya.

jika aku membenci seseorang itu dengan nada gurauan jadi aku benar benar tidak maksudkannya. sebab itu semua untuk hiburan aku. jadi apa lagi. hulurkan tangan ringankan beban ya. so tahun baru ni, haruslah tiada perasaan membenci dan sebaliknya. aku jujur berkawanlah. HAHAHA. pada yang aku wat salah atau menyakitkan hati. maaf kan aku. terima kasih
p.s: i love my friends, do they love me?

2 comments:

Miszy Cat said...

suka sgt ngan entry ni coz same the way to me..x di ajar utk membenci org walau sekejam mn pun sikap dia pada me..

Miszy Cat said...

like this entry,sama mcm me,x diajar utk membenci org walaupun org tu kejam terhadap me..