mari berteman

penggunaan 'aku' lebih sempurna bagi penceritaan dan penulisan. da view tu, mehh la follow. no worries, InsyaAllah following back. maaf & terima kasih.

Monday, September 20, 2010

arwah selamat dikebumikan. amin

sebelum ini aku pernah cerita, cerita macam ni. ada kaitan la tentang hidup dan mati. tapi kali ini jadi dengan orang yang dekat dengan aku. jadi aku rasa down dan menganggu emosi aku juga. cerita sebelum ini: sila klik link ini.

aku da balik JB semalam malam, dan mengalami sedikit pertelingkahan kecil besama kekasih sebelum tidur. lalu dibiarkan saja perasaan tu sampai tertidur. bangun pagi, kekasih kejut dan kami buat seperti tiada apa yang berlaku. Aku pun pergi kelas begitu juga kekasih. ada masa terluang kami msg, kelas start kami berhenti menghantar sistem pesanan ringkas. oh ya aku lupa makan lunch tadi. habis kelas terus balik da sampai bilik baru teringat. so tak pergi makan malas. lalu on9, dan kemuncaknya pun tiba....

status Abu Darda' merangkap pakcik kekasih aku. tapi kitaorang kira ngam la. statusnya berbunyi begini : Al-Fatihah buat kekasih hatiku Selena Tan(Leyan Hana) yang telah pulang ke Rahmatullah malam tadi..i owez luv u syg. :(

serius aku terkejut gila terus aku tanya dia, aah dia cakap. meninggal pasal Cancer Paru Paru. actually doctor da cakap dia 70 % da pulih. so pakcik da ok la, lega. sekali entah macam mana si gf ni agaknya terlalu excited pasal sepupu dia nak kahwin so maybe penat sangat tu punca yang mungkin boleh dirungkaikan. arwah meninggal dekat Brunei dan bawa balik Kota Kinabalu dan lepas Zohor tadi selamat dikebumikan. Alhamdulillah. Al Fatihah.

aku bagitahu pakcik suruh tabah, sabar dengan semua ni. pakcik nasihatkan aku suruh hargai orang yang sayang kita selagi ada. dia doakan aku dengan kekasih jangan gaduh gaduh dan kekal sampai kahwin. amin amin. apa yang wat aku sedih sangat bila pakcik cakap last dia dengar suara gf 2 hari lepas, pastu pakcik nak sangat balik pergi cium dahi gf buat kali terakhir. terus aku menangis sangat sangat.

aku yang turut terasa kesedihan pakcik terus call kekasih, tp kekasih ada kelas so aku menangis sesorang ja. sampai kekasih call semula aku terus aku cakap aku, sayang dia, aku tak mahu hilang dia. aku nangis semahunya. kekasih tanya kenapa, aku cerita baru dia tahu. terus dia msg pakcik tenangkan pakcik. ya la pakcik tak pergi kelas menangis ja. dengan aku aku sekali menangis sampai tertidur petang. bangun terus aku cari kekasih. aku takut hilang dia. aku tak sanggup.

jadi pada korang semula pat luar tu, hargailah kekasih selagi dia ada dan cintailah mereka sepenuh hati. jadi korang sedekahkan la Al-Fatihah pada Leyan Hana. terima kasih. moga rohnya ditempatkan di golongan para para soleh dan solehah. amin.

i love you boo.

2 comments:

Balqis Shafikah said...

kak caca,,
shaye bce entri ni n trus nangess..
sedeyhnyew..
btl tu,,,slagi org yg kita syg tu ade, hargailah..syglah die..sblom die pown hilang dr pandangan kite kan..sedeyh...huhux..:((

Caca RM said...

kan qis. apa blh buat.allah swt lebih sayangkan dia.
tp kesian la kat pakcik ca thu ;((
cuna qis baca entry baru.
kca ada selit an sikit citha dye.