mari berteman

penggunaan 'aku' lebih sempurna bagi penceritaan dan penulisan. da view tu, mehh la follow. no worries, InsyaAllah following back. maaf & terima kasih.

Monday, July 18, 2011

bertumbuk pun baik juga semula.

nampak gambar pat atas tu ? lama dah aku dapat hadiah ni 2 minggu ++ lepas. time aku dapat hadiah ni, aku ada pat KL. so ada orang tagged aku la gambar ni pat FB. dia bilang, dia bought this for me. sumpah that time aku rasa terharu, menangis terus ok. terus meleleh airmata aku. (aku memang cengeng) . tahu siapa bagi ? taraaaaa.....
ni adik aku. gambar ni aku nak cakap pose ala ala macam Najwa Latif. mana ? jap..
kan kan ? hee. dua dua pun comel lah. siapa Najwa Latif ? ala dak pompuan pat Youtube yang nyanyi dalam kereta tu. sekarang dia dah boleh tahan fofular lah. okay okay. back to my story.

time aku pergi berjimba haritu, aku tak beli paper pun tuk adik aku. (sumpah menyesal) sebab aku tak tahu nak beli apa. semua benda pun sama ja. tiada yang beza. pastu balik JB, umie bilang rantai tu adik aku belikan guna duit sekolah dia sendiri tuk aku !! (sila menangis dan terharu bersama) . terus aku , alahai bergenang airmata juga lah. time tu dia tengah bikin homework, terus aku kiss dia. heee. terharu gila. bayangkan lah kan, belikan kakak dia rantai pakai duit sekolah dia kumpul sendiri. tak terharu kau. fuhhh !

hal kedua pula, umie juga sampaikan aku. pat sekolah adik aku ada bikin solat hajat lah kan. sebab adik aku ni candidates of UPSR lah this year. apa yang jadi ? balik sekolah dia pun berbual dengan umie dialog , jom layan :

adik: umie, tadi pat sekolah adik ada solat hajat kan. umie tahu apa adik doa ??

umie: apa ?

adik: first adik doa kan, AKAK cepat dapat jodoh yang baik baik, kedua adik doa kan, FAMILY kita happy ja. last sekali adik doa tuk diri adik UPSR 5A. aminn

umie: adik doakan akak ? aminnn.

lepas umie ceritakan aku. sumpah aku terharu (sekali lagi). aku rasa Ya Allah, comelnya adik aku doakan macam tu tuk aku. thanks adik. kakak sayang adik tau. so sweet sangat bila adik kau doakan kau macam tu. okay. mesti adik aku paham kot , time tu aku tengah jiwa kacau. then dia taknak tengok kakak dia sedih sedih. hari hari menangis. sebab tiap malam dia ada pat sebelah aku, lihat, dengar , mungkin juga rasa apa yang jadi dengan aku. i love you adik.


kalau korang nak kenal dengan dak gedik ni. (eh?) HAHA. korang boleh jumpa dia dekat sini:
- Facebook, Fyna Fiona
- Twitter, Fynafynn

kau lah teman gaduh, kau lah teman nyanyi, kau lah teman ketawa, kau lah teman nangis. kau lah segalanya. *bigggg huggggggggg, muah muah*

2 comments:

aisyah ahmad said...

lepas ni jangan gado2 lagi..hahahaha..sayangi keluarga anda :)

Caca RM said...

ala echah ni kita gaduh gaduh pastu kit abaik semula. biasa lah tu gaduh gaduh manja adik badik. AHHAHA